Екология на здравето
(Ендоекология)

Екологията е наука за заобикалящия ни свят и Вселена. Повечето от нас насочваме вниманието си към външния свят и забравяме най-важният елемент в екологичния баланс – качеството на живот, което изпитваме.
Първите учени, които започват да изследват природните закони в сурова среда на пещерен и племенен живот, поставят началото на тази история. Завещаното ни послание разказва за невидим духовен свят, в който съществуват природни принципи, поддържащи нашата цялост, докато човекът се изкачва по стъпалата на еволюцията с вечните въпроси за Аз-а, дълголетието и безсмъртието.

Има ли готови отговори и как да открием достоверността им?
Винаги има път на търсене, който можем съзнателно да изминем в добро физическо и психоемоционално здраве.

Всички християни познават думите „отца, сина и светия дух“.
Превод който сме срещали е „ум, дух/съзнание/ и тяло“.
От научна гледна точка достигнахме до опростеното „Биология, Химия и Квантова енергия“, трите компонента съдържащи се в епруветката на човешката същност.

Забързания свят в който живеем е пълен с предизвикателства и преживявания с огромна интензивност. Биологичния отговор на нашето тяло е по-бавен и буквално се задъхва от постоянно нахлуващите промени в околната среда. Това води до дисбаланс в съдържанието на човешката епруветка.

Предлагането е все по-близо и достъпно, придобивките са буквално на една ръка разстояние и актуализират  ехо от миналото на седемте гряха, „похотливост, чревоугодничество, скъперничество, леност, гняв, завистничествто и горделивост“.

Битието припознава новите изрази като :
„Порнография, Лакомия, Снобария, Мързел, Глуповатост, Ревност, Лицемерие“.

И масово зачестяване на проявите са :
Безделие, Наркотична и Алкохолна зависимост, Прахосничество, Хазарт, Порнография, Ненаситност.

Това са фундаментални проблеми изплуващи и създаващи огромната бездна в разбирането за нашата личност „Кой Съм в Очите на Хората“ и „Кой съм в Същност“. Манифеста е изява на чувствена и емоционална обърканост.
Основните рефлекторно придобити поведения са: Чувство за малоценност, Гняв, Страх, Срам, Съмнения в себе си, Чувство за вина и др.

Тази самовнушена холограмна реалност води до объркване в мисловния процес и дава неправилно отражение на разбиране, мисъл, реч, действие, усилие, внимание, съсредоточаване, и провалят нашето естествено съществуване.

Възстановителната рецепта за Ума, Съзнанието и Тялото съдържа рецепти за пълното възстановяване на баланса в човешкия организъм. Индивидуално създадената програма обединява и премахва бездната в личността, създадена от нерафинираните навици и поведения на обкръжаващото ни общество.

Основните инструменти за постигане на траен краен ефект са:

  • Йога –  Освобождаване на тялото и медитация.
  • Физическа култура – балансиране на мускулното поведение и автогенна релаксация.
  • Масаж и самомасаж – Поправяне и реорганизиране на тъканните и системни структури в организма.
  • Диетология – Идентифициране на Личностния тип по Аюрведична, Китайска и Тибетска медицина. Микробиологична диета съответстваща на Индивида.
  • Медитация – Синхронизиране(кохерентност на мозъчните вълни) и организиране на нови процеси в личността.
  • Дишане – Повлияване позитивно на всички химични, биологични, мозъчни и телесни процеси в дълбочина.

Стресът в нашия свят буквално разтърсва химичния и биологичен баланс в телата ни. Болестни симптоми и мисловна обърканост са израз на това разрушително взаимодейстивие с външната среда и производно на всичко това е допълнителното мислене с негативен характер което затваря капана на омагьосанит кръг в който живеем.

Тялото отговоря посредством симптоматика която е резонанс на постоянните външни и вътрешни дразнители.
Това означава, че ако променим амплитудата на дразнение ще променим резонанса в тялото.
Запознати с това простичко явление осъзнаваме два основни начина на въздействие върху тялото.
Външен и вътрешен, можем да ги припознаем като Ин и Ян.

Системния подход посредством описаните методи ангажира тялото, да сработи в синхрон с природните принципи и разчупи порочния кръг. Така се отварят вратите на естествения баланс който ние наричаме хомеостаза. 

Инструменти с имена като Йога, Спорт, Медитация, Диета, Масаж и Дишане са в основата на тази идея.

С други думи – промяната отвътре постига екологична промяна навън.